Fredagsfrukost

Idag bakades det scones med man-tager-vad-man haver principen. Vi får hem Coops medlemstidning och i den brukar det finnas en hel del bra recept. Där fanns ett recept på Dinkelscones, men då vissa saker saknades i vårt hem fick jag improvisera. Jag kan ofta tycka att det går bra att byta ut en del ingredienser istället för att köpa ett helt kilo av exempelvis något specialmjöl jag sedan inte använder igen. 

Dinkelscones
(10 st) 
 
3dl fullkornsdinkelmjöl (jag tog istället rågsikt)
4 dl siktat dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1/2 dl havrekli (jag tog istället havregryn)
1/2 dl linfrön
1/2 dl torkade aprikoser (dessa skippade jag helt)
2 ägg
250g naturell kvarg (jag tog istället naturell youghurt)
3 dl mjölk

Gör så här: 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk i en annan bunke. 
Rör sedan ner äggblandningen i de torra ingredienserna. 
Blanda till en jämn smet. 
Klicka ner smeten med hjälp av skedar i muffinsformar
(Går lika bra att göra direk på bakplåtspappret ifall man inte han muffinsformar)
Grädda i ugnen på 225 grader  i 12-15 minuter. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress